Bestelling en zending

Wat is de verzendtijd van Braincaps?

Elke werkdag worden de bestellingen om 22:30 uur opgenomen en verzonden via de post. Uw bestelling zal dan de volgende werkdag meestal in huis zijn. Dit ziet er ongeveer zo uit:

Dag van verzendingDag van ontvangst
Maandag besteld voor 22:30 uurDinsdag
Dinsdag besteld voor 22:30 uurWoensdag
Woensdag besteld voor 22:30 uurDonderdag
Donderdag besteld voor 22:30 uurVrijdag
Vrijdag besteld voor 22:30 uurZaterdag
Vrijdag na 22:30 tot maandag 22:30 uurDinsdag

U ontvangt een Track&Trace code om uw bestelling te volgen. De zending wordt in de brievenbus geleverd: u hoeft dus niet thuis aanwezig te zijn.

Kan ik mijn bestelling retourneren?

Een verpakking mag geretourneerd worden mits deze niet is geopend. Geopende verpakkingen mogen wij helaas niet terugnemen.

Krijg ik mijn geld terug als ik niet tevreden ben?

Ja, wij hanteren een tevredenheidsgarantie. Klik hier voor meer informatie.

Braincaps Boost

Wat zit er in de Braincaps Boost capsules?

Braincaps Boost bevat 5 natuurlijke ingrediënten. Voor een volledige lijst van de ingrediënten met een beschrijving erbij, zie de ingrediëntenlijst op de productpagina.

Hoelang duurt het voordat het werkt?

De meeste mensen merken 15 tot 30 minuten na inname een positieve verandering in energie, focus en concentratie. Daarnaast heeft Braincaps bij regelmatiger gebruik, bijvoorbeeld in drukke periodes, ook een anti-stress effect en houdt het het prestatievermogen hoog. Langduriger gebruik kan leiden tot een verbeterd geheugen.

Hoelang blijft Braincaps Boost werken?

Gemiddeld werkt 1 capsule 2 tot 3 uur. Dit is vooral het gevoel van focus/concentratie en het makkelijker kunnen opslaan van informatie. Het effect van het wakker blijven houdt zo’n 3 tot 4 uur aan.

Meestal neemt men 1 uur na inname een extra capsule erbij, om het effect te versterken en te verlengen. Mocht je ‘s nachts nog willen studeren/werken, maar wel wilt kunnen slapen, dan kun je het beste maximaal 1 capsule nemen.

Verder zitten er ook sterke anti-oxidanten in, wat de algemene fitheid van de hersenen bevordert. Dit komt omdat er tijdens stressvolle periodes relatief meer afvalstoffen vrijkomen in de hersenen, waardoor de hersenen ”slomer” kunnen gaan werken. Anti-oxidanten verhelpen dat probleem. Om de fitheid van de hersenen te handhaven raden wij aan om in stressvolle periodes minimaal 1 capsule per dag te nemen.

Wat kan ik verwachten van Braincaps Boost?

Braincaps is ontwikkeld om uw concentratie te verhogen, uw geheugen te verbeteren en uw mentale energie op peil te houden. Daarnaast bevat het stoffen die stress tegengaan. Daar heeft u vooral voordeel van heeft wanneer u Braincaps voor een langere periode met enige regelmaat gebruikt. Vele gebruikers merken dat ze drukke periodes beter kunnen verduren.

Vooral het kunnen focussen en informatie opslaan wordt bevorderd in de tijd dat u de Braincaps heeft ingenomen. Op de wetenschapspagina staat het mechanisme erachter beschreven.

De sterke anti-oxidanten in de braincaps beschermen u ook tegen oxidatieve schade en kunnen daardoor bijdrage aan de gezondheid en vitaliteit van uw brein.

Voor wie is Braincaps Boost bedoeld?

Braincaps Boost kan door iedereen gebruikt worden die de hersenfuncties wilt optimaliseren. Als u moet studeren, een tentamen heeft of op uw werk beter wilt kunnen concentreren en werken. Kortom, voor iedereen die behoefte aan een maximaal presterend brein!

Wat is het verschil met koffie?

Koffie en energiedrank zijn veel gebruikte middelen om de concentratie te verhogen. Er zit maar 1 werkzame stof in, namelijk cafeïne. De dosering cafeïne in Braincaps Boost is veel hoger dan koffie, zonder dat u daar meer bijwerkingen van krijgt. Dat komt omdat de cafeine gecombineerd is met het stofje L-Theanine. L-Theanine blokkeert de bijwerkingen van cafeine, waardoor de dosering ervan hoger verhoogd kan worden. Daarvoor ervaart men een veel hogere concentratie boost ten opzichte van koffie.

Daarnaast bevat Braincaps nog 3 andere ingredienten die specifiek het geheugen verbeteren. In koffie zit maar 1 stof, namelijk cafeïne. Die doet niets met het geheugen. De andere 4 ingredienten in Braincaps (Ashwagandha, Acetyl L-Carnitine, Rhodiola Rosea en Huperzine-A) zorgen ervoor dat informatie makkelijker opgeslagen kan worden in de hersenen.

Zijn er bijwerkingen?

Braincaps Boost geeft geen bijwerkingen door de unieke combinatie van ingrediënten. Normaal gesproken geeft cafeïne bijvoorbeeld bijwerkingen. Bij de Braincaps Boost hebben we de cafeïne gecombineerd met het stofje L-theanine. Het is aangetoond dat L-theanine de bijwerkingen van cafeïne op het hart blokkeert. Mensen die gevoelig zijn voor cafeïne, hebben daar dus geen last van bij Braincaps.

De andere ingredienten (Acetyl L-carnitine, Huperzine-A en Rhodiola rosea) geven zelden bijwerkingen. Sommige mensen kunnen lichtjes buikpijn hebben als de Braincaps op een lege maag wordt ingenomen, maar ook dit komt zelden voor. Mocht u hier toch last van hebben in het begin, dan kunt u dit simpel oplossen door de Braincaps na een (kleine) maaltijd in te nemen!

Braincaps Night

Wat zit er in de Braincaps Night capsules?

Braincaps Night bevat 7 natuurlijke ingrediënten. Voor een volledige lijst van de ingrediënten met een beschrijving erbij, zie de ingrediëntenlijst op de productpagina.

Hoelang duurt het voordat het werkt?

Braincaps Night werkt na 30-60 minuten. Probeer daarom de capsule minimaal 30 minuten voordat je van plan om te gaan slapen in te nemen.

Werkt Braincaps Night ook tegen stress?

Braincaps Night bevat actieve ingrediënten die overactiviteit en stress verlagen in de hersenen. Dit is een belangrijk element van Braincaps Night aangezien in slaap kunnen vallen begint bij een ontspannen brein.

Voor wie is Braincaps Night bedoeld?

Braincaps Night is bedoeld voor iedereen die:

 • na een stressvolle dag mentale ontspanning nodig heeft
 • overspanning in het hoofd wilt verminderen
 • moeite heeft met in slaap vallen, en dit proces wilt versnellen
 • de hersenen gezond en vitaal wilt houden.

Val ik sneller in slaap door Braincaps Night?

Ja, Braincaps Night bevat actieve ingrediënten die het makkelijker maken om tot rust te komen en in slaap te vallen. Het kan namelijk lastig zijn om in slaap wanneer de hersenen nog overspannen zijn van een stressvolle dag. Daarom is er bewust gekozen voor een combinatie van enerzijds een ingrediënt die de hersencellen tot rust brengt (L-Theanine), en anderzijds een ingrediënt die de slaap opwekt (melatonine).

Ga ik niet door mijn wekker heen slapen?

Zeker niet. Braincaps Night bevat 5-HTP waar je inderdaad dieper van gaat slapen (en meer uitgerust wakker wordt), maar je bent altijd in staat om wakker te worden. De diepte van je slaap zal niet de mogelijkheid tot wakker worden dus niet belemmeren.

Word ik niet suf wakker van Braincaps Night?

Nee. Tegen de tijd dat je wakker wordt zijn de ingredienten al uitgewerkt (vaak 3 tot 5 uur na inname). Je zult je juist meer uitgerust voelen bij het opstaan: een aantal ingredienten helpen namelijk bij het dieper kunnen slapen.

Kan ik op dezelfde dag Night en Boost gebruiken?

Zeker, geen enkel bezwaar tegen.

De meeste mensen gebruiken Braincaps Boost overdag om optimaal te kunnen presteren, en ’s avonds Braincaps Night om weer tot rust te komen en makkelijker in slaap te vallen.

Algemene en overige vragen

Zijn de ingrediënten veilig?

De ingrediënten die gebruikt worden in Braincaps zijn volkomen natuurlijk en veilig. Bij alle producten van Braincaps werken we uitsluitend met stoffen die namens de European Food Safety Authority (EFSA) als veilig zijn benoemd.

De stoffen kunt u in principe terugvinden in bepaalde (voedings)middelen, echter in een te lage concentratie om een merkbaar effect van te hebben. Braincaps bevat de juiste hoeveelheid werkzame stof van ieder ingrediënt voor een optimaal effect.

Tevens worden alle producten samengesteld en ontwikkeld door een arts.

Kan ik Braincaps iedere dag gebruiken?

Zowel Braincaps Boost als Braincaps Night kunnen iedere dag gebruikt worden. Voor de Braincaps Boost is het wel aan te raden om af en toe een pauze in te lassen, zodat er minder snel gewenning ontstaat tegenover cafeïne.

Werkt Braincaps Boost ook tijdens het maken van een toets?

Braincaps Boost is zeker populair in tentamenweken. Eén capsule nemen alléén op de dag van uw tentamen zal zeker helpen, aangezien uw concentratie, energielevel en geheugen worden bevorderd. Echter, het is aan te raden om de dagen ervoor ook gebruik te maken van de Braincaps Boost. Hoe beter u de dagen ervoor studeert, des te meer voordeel u er van heeft op uw tentamen.

Ik gebruik medicatie. Kan ik Braincaps gebruiken?

Als u medicatie heeft, dient u altijd eerst contact op te nemen met uw (huis)arts alvorens u de Braincaps in gebruik neemt.

Zijn de Braincaps wetenschappelijk bewezen effectief?

Alle ingrediënten die worden gebruikt bij Braincaps, hebben een wetenschappelijk bewezen effect. Op de wetenschapspagina van Braincaps Boost en Braincaps Night kunt u daar meer over lezen.

Toch nog vragen?

  info@braincaps.nl
  Dedicated Science B.V.
  Laan van Kronenburg 14
  1183 AS  Amstelveen
  chat op whatsapp
  Braincaps ontwikkelt voedingssupplementen gericht op de hersenen en het mentale welzijn. Alle producten bevatten uitsluitend natuurlijke ingrediënten en worden door een arts samengesteld. De productie van onze producten vindt plaats in Nederland!
  bestel direct