Geen onderdeel van een categorie

Tips tegen faalangst

By 18 september 2019 juli 14th, 2020 No Comments

Tips tegen faalangst: fouten maken is menselijk!

Angst om te falen is een veelvoorkomend probleem dat voor kan komen op het werk en tijdens de studie, maar ook in het dagelijks leven. Wanneer iemand faalangst heeft betekent dit meestal dat die persoon bang is dat hij/zij niet voldoet aan gestelde verwachtingen van anderen.

Faalangst kan een grote impact hebben op iemands zelfvertrouwen. En wanneer je bang bent om te gaan falen, kan dit er gek genoeg juist voor zorgen dat je ook gaat falen. Daarom is het belangrijk om te weten wat je tegen faalangst kunt doen. Wij zetten hieronder voor jou alle tips op een rijtje!

1. Goede voorbereiding geeft je zelfvertrouwen

Wanneer je bang bent om te falen, is dit vaak een teken dat je nog net niet goed genoeg voorbereid bent. Start daarom op tijd en zorg dat je je voorbereiding tip top in orde hebt. Als je goed voorbereid bent, verklein je de kans dat er wat mis zal gaan. Je weet waar je over praat en zult daardoor je faalangst eerder omzetten in zelfvertrouwen. You can do this!

Als je wilt weten hoe je beter kunt plannen, hou dan vooral onze blogs in de gaten! Binnenkort zullen we hier meer over posten.

2. Vermijd uitstelgedrag

Wanneer je faalangst hebt, ben je gauw geneigd om datgene wat je moet doen verder en verder uit te stellen. Als je ergens bang voor bent, wil je namelijk het liefst vluchten. Echter, wanneer je dit doet, zal je werkdruk alleen maar groter worden. Als gevolg hiervan, zul je ook meer stress ervaren waardoor je faalangst kan groeien. Dus hoe langer je je werk uitstelt, hoe groter je faalangst wordt. Onze oplossing: Ga op tijd aan de slag!

3. Omarm je fouten!

Hoe cliché het ook klinkt, fouten zijn belangrijk. Als je succesvol wilt zijn, is het nodig om fouten te maken. Van fouten kun je namelijk leren, waardoor je de volgende keer weet wat je moet doen om het gewenste resultaat te krijgen. Wees niet te kritisch op jezelf, fouten maken is menselijk. Je kunt niet altijd alles goed doen!

Hopelijk kom je met deze tips een eindje op weg! Als je toch erge faalangst blijft houden, raden wij aan om samen met een vertrouwenspersoon naar oplossingen te kijken. Faalangst is een vervelend probleem, maar met genoeg training kan het al een stuk minder worden!