Geen onderdeel van een categorie

6 redenen waarom Braincaps beter is dan koffie

By 18 september 2019 juli 14th, 2020 No Comments

6 redenen waarom Braincaps beter is dan koffie

‘Ik kan toch ook gewoon een kop koffie drinken?’ horen we sommige mensen wel eens zeggen. Om meteen maar met de deur in huis te vallen: Braincaps is sterker, effectiever voor mentale prestaties en zelfs relatief goedkoper!

1. Braincaps bevat 5 verschillende, wetenschappelijk bewezen ingrediënten

Een vooropstaand verschil is het aantal ingrediënten dat in Braincaps zit. De enige effectieve stof in koffie is cafeïne. Verder zit er niets in wat een positieve werking heeft op de hersenen. Daartegenover bevat Braincaps maar liefst 5 verschillende ingrediënten, waar cafeïne maar één van is.

In de hersenen zijn vele neurobiologische processen aan de gang die prestatievermogen en cognitieve functies beïnvloeden. Cafeïne dekt hier maar een klein deel van. Naast cafeïne bevat Braincaps nog 4 andere ingrediënten, die op zichzelf een andere positieve werking hebben. Braincaps dekt dus veel meer neurobiologische processen die de cognitieve functies verbeteren, waardoor het een veel krachtiger en effectiever middel is dan koffie.

2. Koffie kan vervelende bijwerkingen geven. 

Het nadeel van cafeïne als enige werkzame ingrediënt, zoals in koffie het geval is, is dat het vervelende bijwerkingen kan geven. Bekende bijwerkingen zijn gejaagdheid en hartkloppingen. Dit valt te verklaren uit het feit dat cafeïne zowel de bloeddruk als de hartslag verhoogt.

In Braincaps is cafeïne gecombineerd met een ander extract, namelijk L-Theanine. Vanuit de wetenschap is bewezen dat L-Theanine de bloeddruk en hartslag weer normaliseert tijdens cafeïne gebruik. Hierdoor kan men optimaal gebruik maken van de concentratie bevorderende effecten van cafeïne, zonder last te hebben van de bijwerkingen.

3. De dosering van cafeïne in Braincaps is hoger

Een capsule Braincaps bevat ongeveer 2 keer zo veel cafeïne als een kop koffie. Sommigen vragen zich dan terecht af of ze daardoor niet gaan ‘stuiteren’.

Dankzij de combinatie van cafeïne met L-Theanine is dat geen enkel probleem, aangezien L-Theanine de nadelige kanten van cafeïne blokkeert. Om die reden kunnen wij de cafeïne hoger doseren, zonder dat men last krijgt van bijwerkingen

4. Koffie veroorzaakt gele tanden

Het is wereldwijd bekend dat koffie een gele verkleuring van de tanden kan veroorzaken. Tanden poetsen helpt, maar we snappen dat continue een tandenborstel op zak dragen niet erg fijn is. Men drinkt vaak veel koffie overdag en poetst de tanden pas ’s avonds laat. Op den duur kan dit bijdragen aan het (geel) verkleuren van de tanden.

Met Braincaps is dat probleem er uiteraard niet. Alles wat u nodig heeft zit in een capsule, zodat uw tanden er niet onder hoeven te lijden.

5. Koffie kan het cholesterolgehalte verhogen

Kan koffie dat doen? Ja, echt waar. Koffie bevat namelijk de stof cafestol, wat afkomstig is uit koffiebonen. Dit is de sterkste cholesterolverhogende stof die in onze voedingsmiddelen voorkomt. De mate waarin het cholesterol verhoogt, is afhankelijk van de bereidingswijze van de koffie.

Filterkoffie, gezet met een papieren filter, houdt relatief veel cafestol tegen. De meest geconsumeerde koffie wordt echter zonder filter bereid, waardoor de cafestol grotendeels in de koffie terecht komt. Hoewel de smaak dan vaak beter is, geeft dat wel meer kans op verhoging van het cholesterol.

6. Braincaps is relatief goedkoper, terwijl het sterker én effectiever is

Op scholen kost een kop koffie gemiddeld zo’n € 1,50. Afhankelijk van de kwaliteit kan dat verder oplopen. Bij een verpakking van 30 capsules Braincaps kost 1 capsule slechts 65 cent!

En dat terwijl Braincaps een hogere dosering cafeïne en daarnaast nog 4 andere ingrediënten bevat, die op andere manieren het prestatievermogen en de cognitieve functies verbeteren!